Elementor #1157

Mosolyogj ott, ahol mindenki morcos!

Ha most arra kérnénk, hogy képzelj el egy tetoválószalont, mit látsz magad előtt?
Voodootattoo_Zsoka Copy 01.00_01_07_06.Still003
Segítek: marcona, kigyúrt, tetovált, rosszéletű alakok szigorúan dolgoznak a „varrodában” az önmegvalósítás sajátos módját választó vendégeiken, akik jóeséllyel szintén igazán kemény fazonok, és bátran állják a sarat, ahogy a tű karcolja a bőrüket. Közben persze dübörög a metál, száll a füst és az egy négyzetméterre eső koponyák száma meghaladja a legkeményebb B kategóriás horrorfilmeken edzett filmrajongók ingerküszöbét is.

Erre a sztereotípiára bőven ráerősítenek a szalonok és minden megjelenésükkel behódolnak ezeknek a sablonoknak tovább táplálva ezt az előképzetet.
Vajon tényleg ennyire sablonos lenne ez a világ? Pont ahol a képzelőerő, az önkifejezés és a provokáció nem ismer határokat? A Syndicate Studio tagjai közül többen viselünk tetoválást és közel érezzük magunkhoz ezt a világot, hiszen mégiscsak egy rebellis vizuális alkotásról van szó, és hát valahol mi is ebben utazunk.

Ezért is vállaltuk örömmel Ébner Róbert tetováló művész felkérését, hogy neves szalonja, a Voodoo Tattoo 20 éves évfordulója alkalmából készítsünk egy reklámfilmet. Robival hosszú időt töltöttünk ötleteléssel a tetoválószékben. Fájdalmas de mégis produktív „megbeszélések” voltak ezek, hiszen sikerült megismernünk az ügyfél igazi karakterét és azonnal világossá vált az is, hogy a Voodoo-t nem szabad a fent említett sablonos keretek közé zárni.
Az ott töltött idő alatt világossá vált, hogy ez a hely teljesen más, mint ahogy az emberek nagy része a nagybetűs TETOVÁLÓ SZALONT elképzeli. Itt nem csak egy tetoválást kapsz, itt a tetoválók és a vendégek együtt alkotnak. A kreativitás és a pozitív hangulat kellemes atmoszférája tölti be a teret, nyoma sincs annak a zord világnak, amit az írás elején vizionáltunk.

A koncepció kidolgozása kapcsán szabad kezet kaptunk. Robi egy dologban volt biztos, szeretne eltérni a sémáktól, de legfontosabb, hogy aki látta ezt a filmet, sose felejtse el.
Kiváncsi vagy egy másik munkánkra is?
A Voodoo Tattoo már egy bejáratott névnek számít a szakmában, Robi tapasztalata, tehetsége pedig közismert. Ebből adódóan nem volt szükség a klasszikus bizalomépítő üzenetekre, nem volt konkrét akció, call to action, amiből ki lehetett volna indulni. A Robival való beszélgetések során világossá vált, hogy sok potenciális vendég tévképzeteket táplál a tetoválás és a szalon iránt, nem csak a fájdalmas folyamat miatt, hanem egyszerűen bizalmatlanok a közeggel szemben.
Szerettük volna érzékeltetni azt a pozitív miliőt, amit a Voodoo képvisel, a humor és a kreativitás világát, ahová szívesen jár az ember egy kis fájdalomért. Meglepő videót akartunk készíteni olyan koncepcióval, ami nem csak hogy szakít a tetoválás sztereotípiáival, de provokatívan szembe is megy vele, sőt gúnyt űz belőle.

Be akartunk hozni egy olyan karaktert a tetoválás világába, amit sehogy sem tudsz összekapcsolni ezzel a közeggel. És ha valaki nagyon nem illik a tetováló székbe, hát az egy nagymama. A koncepció az volt, hogy a „nagyival” egy anti-testimonial interjút forgatunk amiben a maga szerethető stílusában ecseteli, hogy mennyire ellenzi a tetkót. A monológot beauty snittekkel szakítjuk meg Robi legszebb munkáiból.
Mivel a videót a Voodoo online hirdetésként használná, ezért tudtuk, hogy az első másodperceknek lebilincselőnek kell lenniük. Önmagában a témában megnyilatkozó nagymama karakter és a bevillanó tetoválások ambivalenciája egy olyan ellentmondás, ami meg kell, hogy ragadja a néző figyelmét és fent kell tartania azt egészen a Voodoo logóig.

Robi humorában persze nem kellett csalódni, azonnal lecsapott az ötletre, sőt már a castingon gondolkodtunk. Nem is kellett sokat várni a tökéletes választásra. Fodor Zsókát mindannyian ismerjük a Barátok Közt Magdi Anyusaként, de azt kevesen tudják a művésznőről, hogy a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével is büszkélkedhet. Majd kiugrottunk a bőrünkből amikor végül elvállalta a szerepet. A végső poén mégiscsak adta magát, Vili bácsi portréja kerüljön fel Zsóka karjára.

Zsókában persze lehetetlen csalódni, hihetetlen profizmussal, remek humorral, olykor improvizációval színesítette a produkciót és dobta fel a forgatás hangulatát. Nagy megtiszteltetés volt vele dolgozni.
Voodoo Tattoo – Image videó

Megrendelő: Voodoo Tattoo/Ébner Róbert
Rendező: Molnár Péter (Syndicate Studio)
Főszereplő: Fodor Zsóka
Operatőr/Vágó: Baki Zoltán (Syndicate Studio)
Smink: Törjék Anett, Hámori Dániel
Top